Om klubben

Arendal karateklubb ble stiftet i mars 1987 under navnet Moland karateklubb. Etter kommunesammenslåingen, hvor bl.a. gamle Moland kommune ble innlemmet i Arendal kommune, falt det naturlig å gå over til det navnet vi har i dag. De første par årene trente vi i grendehuset på Strengereid, men fikk etter hvert tildelt treningstid i gymsalen på nåværende Stuenes skole (tidligere Moland ungdomsskole). Våren 2022 har har vi flyttet til det gammle fengselet i Arendal med nye lokaler, dette er for å komme nermere byen.

Fokuset i Arendal karateklubb, er at vi legger vekt på at hver enkelt utøver skal få utvikle seg fra sine egne forutsetninger, uansett kjønn, alder (nedre aldersgrense er 8 år) og hvilken form man er i. Karate er en svært uvant treningsform for de fleste som begynner og kan til å begynne med virke ganske intenst både mentalt og fysisk, men vi mener at vi har et opplegg som gjør at alle føler seg trygge og ivaretatt. Vi synes selv vi har et svært godt og inkluderende treningsmiljø med høy trivselsfaktor. Det er viktig å ha det gøy på trening!


Medlemmer gjennom årene, har til sammen flere hundre ungdommer og voksne vært medlemmer og trent i kortere eller lengre perioder. Klubben har fremdeles medlemmer som har vært med helt siden starten. Etter hvert har utdanning, arbeid og andre årsaker medført flytting og avbrudd, men så har de kommet tilbake og startet treningen på nytt.

Karate er en av mange disipliner som har sitt utspring i asiatiske kampformer, men er først og fremst utviklet i Japan. Vi følger i stor grad de japanske instruksjonsformene, men med nødvendig tillempning til vestlig kultur. Vi legger allikevel stor vekt på utvikling av disiplin, ikke minst selvdisiplin, og respekt for sine medutøvere. Dette er helt nødvendig og av avgjørende betydning når man driver med kampsport. Mer om karate, og spesielt Kyokushin karate, kan du lese under menyen

" Until the day i die, i never want to be seperated from my dogi; never want to cease my training in the dojo."


  - Masutatsu Oyama"Always remember, in the way of the martial arts, the rewards of a heart full of confidence and gratitude are trully abundant."


    - Masutatsu Oyama


Kyokushin Karate

Kyokushin karate ble grunnlagt av Masutatsu Oyama (1923-1994). Som grunnlegger og øverste leder bar han tittelen Sosai de siste årene av sitt liv. Oyama var opprinnelig koreaner, og trente spesielle kampteknikker i sitt hjemland fra niårs alderen. Allerede da han var tretten år dro han til Tokyo, Japan og begynte ved siden av skolegang å trene karate. Han trente blant annet under en av Japans aller største karatemestere, Funakoshi, som regnes blant grunnleggerne av moderne karate. Oyama oppnådde shodan (svart belte, 1.dan) i en alder av 15 år, og 2.dan i attenårs alderen.


En stund etter 2. verdenskrig valgte han å vie sitt liv fullstendig til karate og trakk seg tilbake til et isolert fjellområde. I ett og et halvt år levde han kun for å trene, bygge mental og fysisk styrke, og utvikle grunnlaget for det som er blitt vår karate stilart; Kyokushinkai. I en periode på femti- og sekstitallet demonstrerte han i forskjellige sammenhenger, blant annet på turne i USA, sin utrolige styrke og teknikk. Han gikk ubeseiret ut av utallige arrangerte kampsituasjoner med forskjellige utfordrere og fikk etter hvert legendarisk status når han i en innhegning ubevæpnet overvant store okser.Kyokushin karate omtales også som ”the strongest karate” og regnes for å være den hardeste stilarten. Dette har sitt utspring i Sosai Oyamas treningsfilosofi og ånd, som fortsetter å være en inspirasjon for alle Kyokushin utøvere.


Kyoku betyr "Jordens poler". Dette indikerer også høydepunkt, klimaks og maksimal standard.

Shin betyr "Sannhet", men kan også bety virkelighet.

Kai betyr å møte eller forene.

Kanku - Mark means universal, international, power and balance of strength. The 5 spaces represent five continents: Africa, Asia, America, Australia, and South Pole. World is one.

Kokoro - This mark has its roots in the kanji Characters "Kokoro"

(Mind and heart). The origins of kyokushin started from the axiom "One thousand days of training completes a beginner. Ten thousand days of training begins the mastery of the art." This mark also symbolizes "Shin-Gi-Tai", or the unification of the spirit, technique, and body, which is vital in the development of the budo spirit.